dilluns, 21 de gener del 2008

Parlant de ... Ona La Torre

Tenir emissora municipal era un dels reptes pendents que ens quedava a Torredembarra. Feia molts anys, molts mandats que se’n parlava, havia sortit en la gran majoria de programes electorals i s’havien insinuat diverses propostes de locals on es podien ubicar els estudis. Finalment, gràcies a un conveni urbanístic, es va aconseguir el local on s’ha instal·lat definitivament i que es troba situat al Carrer Garrofers, al costat de la nova Biblioteca Municipal.

Per tant, una vegada ubicada en un espai prou ampli i ben comunicat, amb els recursos tècnics necessaris per tal d’oferir un so de qualitat, amb l’equip de professionals que hi treballa i amb el suport de la regidoria de Comunicació de l’Ajuntament, s’inicia el repte d’aconseguir que la gent de la Torre se la faci seva, hi participi, l’escolti.

La ràdio municipal ha de ser una eina al servei de la ciutadania, un recurs informatiu d’allò que passa dia a dia a la nostra població; una eina per conèixer les activitats culturals, lúdiques, festives i esportives, de tot tipus que es generen cada setmana; un element generador d’activitats i de moviment cultural; un centre de difusió de la vida de les entitats locals; un espai de debat polític seriós. Aquesta és la ràdio que volem.

Fem una aposta clara per la comunicació i la participació, per arribar a la ciutadania, per difondre allò que passa, per transmetre en directe les sessions plenàries, per la programació en directe, per realitzar entrevistes amb la nostra gent, que té inquietuds, que proposa actes, que genera activitats.

Aquesta Torredembarra que ha crescut de manera molt considerable, corre el risc de desvertebrar-se, de difuminar la seva identitat, de veure com molts dels seus ciutadans desconeixen tot allò que hi passa. Per això la ràdio ha de servir com a element cohesionador, que doni a conèixer que cada cap de setmana hi ha una oferta cultural i esportiva magnífica, i no tan sols durant l’estiu.

Una població que, a més ha esdevingut el punt de referència, la capital d’aquesta realitat supramunicipal, que és el Baix Gaià. La ràdio ha de ser la connexió entre aquests municipis, ha de permetre l’intercanvi d’informacions de tot tipus.



Ara és l’hora de que tothom que hi tingui alguna cosa a dir s’hi acosti, proposi, participi, per tal d’aconseguir que aquesta antiga reivindicació, esdevingui un element imprescindible de futur.

Gerard Ciuró i Marquès
Regidor de Comunicació