dilluns, 21 de gener del 2008

Projectes literaris Molí de vent

Les nenes i els nens del CEIP Molí de Vent us volem explicar dos dels projectes literaris que hem desenvolupat aquest curs coordinats per la mestra i dinamitzadora de la Biblioteca María Luz G. Santamaría. En primer lloc, les Cartes d’Amor a la Mare Terra que és un concurs literari que hem fet per tercer any consecutiu. Enguany, el tema central va ser el Medi Ambient ja que ha estat el centre d’atenció de moltes de les activitats que hem desenvolupat al llarg del curs. En total s’han escrit unes quatrecentes cartes de forma voluntària. El llibre blanc del vestíbul ha estat obert
durant tot el període que ha durat el concurs per tal que tothom pogués dir-hi la seva. Finalment s’ha editat un llibret amb trenta-set cartes seleccionades per un jurat. Aquí en teniu una:

Un món millor

Al món hi ha massa guerres
M’agradaria que tothom s’estimés
I poder compartir la riquesa
Solament amb els que pateixen pobresa
Tanoques! Sabeu que esteu fent?
Al món necessitem pau i alegria
Tranquil·litat i molta fantasia.

Alumnes de 2n


En segon lloc, Tots junts per un món millor ha estat un projecte literari realitzat per les tres escoles de primària i pels dos instituts de Torredembarra. També ha participat el CEIP Salvador Espriu de Roda de Berà com a escola convidada.
Es tracta d’una experiència educativa innovadora que ha pretès treballar els valors de la igualtat, la tolerància, l’amor, la pau, la llibertat, la justícia, l’alegria i altres, des de la poesia. El resultat ha estat l’edició d’un llibre que es va presentar al Casal amb la presència de moltes mares, pares, mestres i alumnes. També hi van ser els Nois de la Torre i l’Escola de Música. A continuació us oferim un dels poemes que apareixen al llibre:

Estimada mare Terra:

Ens has acollit a tots. No t’ha importat ni raça, ni color; si érem espavilats o menys, si caminàvem a dues o quatre grapes. Molt al contrari HAS ESTIMAT LA DIVERSITAT. Has estat molt generosa amb els teus fills, tant que pràcticament has acabat les teves riqueses.
Ara, gran i vella, és quan ens tocaria a nosaltres tenir cura de tu i em sembla que pocs són els que recorden tot el que has fet i fas per nosaltres.

Núria Riudeubas Batet
Una filla preocupada