dilluns, 30 de juny del 2008

Mà de morter

Tallarines a la putanesca



Ingredients per 4 persones:
500 g de tallarines
100 ml d’oli d’oliva verge
6 filets d’anxoves
1 all picat ben fi
500 g de tomàquet triturat Sal
2 cullerades d’orenga fresca o seca Tàperes
10 olives negres tallades a rodanxes

Posar 6 cullerades d’oli i les anxoves en una paella gran a foc lent i remoure amb una cullera de fusta fins que les anxoves es dissolguin.

Afegir l’all i cuinar aproximadament 15 segons vigilant que l’all no es cremi.
Posar els tomàquets i una mica de sal, i augmenar el foc.

Quan la salsa comenci a bullir, baixar el foc i cuinar fins que els tomàquets s’hagin reduït i separat de l’oli (20-40 minuts). Retirar del foc.

Cuinar les tallarines en abundant aigua bullent i amb sal, uns 2 o 3 minuts si són frescs, i 10 minuts si són secs. Remoure de tant en tant.

Es torna a posar la paella amb la salsa al foc i s’afegeix orenga, las tàperes i les olives. Quan la pasta està al dente, escolar i barrejar amb la salsa de la paella sobre el foc. Tastar com està de sal i servir immediatament.

Opcional per a les persones a qui agrada el picant, és posar pebre negre o bitxo.

Una bona recomanació és acompanyar aquesta salsa amb un bon vi negre.

Aquesta recepta la vam heretar de la signora Lina que, a començament dels 70, va posar la primera pizzeria a la Torre.

Pizzzeria Lina